Stichting Pim is een uniek ouderinitiatief dat in 2006 is gestart met de realisatie van een Tweede Thuis voor meervoudig beperkte kinderen. Met een nieuw initiatief willen ze zich ook gaan richten op een oudere doelgroep. Het nieuwe zorgcomplex zal de naam Pim Senior gaan dragen. De 56 te realiseren appartementen zijn bedoeld voor mensen met dementie en Alzheimer. Om het nieuwe zorgcomplex mogelijk te maken heeft de afdeling ruimtelijke ontwikkeling de projectleiding op zich genomen, alsmede de bestemmingsplanwijziging en de omgevingscommunicatie. Het wijzigingen van het bestemmingsplan moest ervoor zorgen dat de voorgenomen ontwikkeling (de bouw van het zorgcomplex) goedgekeurd werd.
De rol van Geonius
Bestemmingsplanwijziging
Ten behoeve van de realisatie van het zorgcomplex was een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk. Bij het opstellen van een dergelijk bestemmingsplan dienen onder andere de relevante milieu- en omgevingsaspecten te worden beschreven: bodem, geluid, ecologie, archeologie, externe veiligheid, water en luchtkwaliteit. Ter onderbouwing van deze aspecten zijn door Geonius diverse onderzoeken uitgevoerd. De afdeling geotechniek heeft een geotechnisch grondonderzoek en een infiltratieonderzoek uitgevoerd. De quickscan flora en fauna is gedaan door ecologie. De afdeling archeologie heeft het archeologische onderzoek voor haar rekening genomen en milieu het verkennend bodemonderzoek.
Landschappelijke inpassing
De afdeling landschap heeft de landschappelijke inpassing van het zorgcomplex verzorgd. De initiatiefnemer dient de voorgenomen ontwikkeling middels landschapsbeheerpaketten (conform de Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader Noord-Brabant) landschappelijk in te passen in de omgeving. Geonius heeft een inpassingsplan opgesteld waarbij is gekeken naar met name de huidige situatie van de omgeving. Het inpassingsplan past bij de omliggende landschapselementen en -karakteristieken. Het voorgestelde beplantingssortiment is streekeigen en zoveel mogelijk inheems zodat het aanslaan en de vitaliteit van de beplanting wordt geborgd en het opgaat in het beplantingsbeeld van de omgeving.
Er is er bewust voor gekozen om het zorgcomplex visueel niet af te schermen van de omgeving. Het doorzicht vanaf de Geerstraat en de N282 op het achterliggende landschap wordt door onder andere landschapshagen en hakhoutsingels begeleid. Verder komen er natuurvriendelijke oevers, bloemrijke randen en een bijenakker ter vergroting van de biodiversiteit.
De groene buitenruimte van Pim Senior zal tevens gedeeltelijk worden opgesteld voor wandelaars. Er worden enkele zitbanken en informatiepanelen over het zorgcomplex en het omliggende landschap geplaatst.
Naar verwachting vindt augustus 2021 de oplevering/opening van Pim Senior plaatst.