Met dit project wil Rijkswaterstaat de doorstroming verbeteren en de verkeersveiligheid vergroten. Tevens zijn de boezembruggen bij Halfweg toe aan vervanging. Het groot onderhoud van de weg wordt gecombineerd met de plannen van Waternet om de drinkwatertransportleidingen te vervangen, die nog deels uit de 19e eeuw stammen.
Waterveiligheid
Ook waterveiligheid speelt een grote rol. De dijk waarop de Haarlemmerweg ligt, is in de loop van de jaren verzakt en moet worden verhoogd. De gemeente Amsterdam wil het Sloterdijkgebied verder ontwikkelen tot een moderne woon-werkwijk om te voorzien in de enorme woningbehoefte van de stad. De verandering van de N200 in een stedelijke weg is daarvoor een belangrijke voorwaarde en hiervoor moeten diverse dwarsverbindingen in de vorm van kleine bruggen worden gerealiseerd. Ook worden maatregelen getroffen om de natuur en leefbaarheid in het gebied te verbeteren, zoals het verbinden van de natuurgebieden.
De rol van Geonius
Geonius is betrokken bij verschillende facetten van het ontwerpproces. Zo ging ons team aan de slag met het wegontwerp, BIM-coördinatie, tekenwerk, faseringen en het bepalen van hoeveelheden. Onze wegontwerpers werken complexe vraagstukken, zoals varianten en fasering, zelfstandig in 2D en 3D uit en adviseren op diverse gebieden binnen het ontwerpteam. Daarnaast ondersteunt onze tekenaar op het gebied van hoeveelheden en het uitwerken van tekeningen van de bestaande en nieuwe situaties.
Geonius verzorgt tevens de BIM-coördinatie, waarbij de BIM-coördinator de datastructuur en het beheer voor ontwerpdata inricht, de modellen vanuit de diverse disciplines in het integraal model beheert en data uitvraagt en aanlevert voor het Virtual Reality-model en de 4D-planning. Deze digitale planning is gekoppeld aan het 3D-ontwerp. Doordat betrokken ontwerpers met diverse softwareprogramma’s werken, was het van belang hun ontworpen modellen op de juiste manier in Synchro4D te krijgen, het programma waarin de 4D-planning wordt gemaakt. Dit alles heeft als doel om een integraal model te verkrijgen, zodat raakvlakken (clashes) van de verschillende disciplines tijdig inzichtelijk worden.
In 2019 is de daadwerkelijke bouw van de Nieuwe N200 gestart en in 2020 moet het project zijn afgerond.
▲
Neem contact op: +32 14 96 09 45
Contact | Werken bij |
Projecten / De Nieuwe N200
Amsterdam, Noord-Holland
De Nieuwe N200
De Nieuwe N200 is een gezamenlijk initiatief van Rijkswaterstaat, Waterschap Amstel Gooi en Vecht, gemeente Amsterdam en Waternet. Waternet voert het projectmanagement uit. In opdracht van de Combinatie ééN200, die de werkzaamheden voor het project uitvoert, is Geonius betrokken vanuit Infra.
Project in het kort
Werkzaamheden:
wegontwerp BIM Faseringen hoeveelheidsbepaling tekenen
Opdrachtgever:
Combinatie ééN200
Doorlooptijd:
Juni 2018 – Juni 2019
Betrokken sectoren:
Infrastructuur Techniek en innovatie