Met behulp van een GIS-applicatie hebben onze wegontwerpers de schouw verzorgd. Onze GIS specialist ontwikkelde een database die werd gebruikt binnen een op maat gemaakte CollectorApp (onderdeel van ArcGIS Online). Met deze applicatie konden documenten makkelijk worden gekoppeld aan de bewegwijzeringsobjecten en gegevens worden ingevuld in de database. Op deze manier kon een vrij snelle schouw worden gedaan van circa 165 wegwijzers (inclusief ondersteuningsconstructies), verspreid over zo’n 75 kruispunten in Amsterdam.
Gegevens GIS-applicatie
In de GIS-applicatie kunnen uiteenlopende gegevens worden opgeslagen: foto’s van de objecten, is een wegwijzer überhaupt aanwezig, staat deze correct volgens de kruispuntschets en is deze zichtbaar voor verkeer of wordt het zicht beperkt door bijvoorbeeld begroeiing? Gedetailleerde informatie over schade of vandalisme kan natuurlijk ook makkelijk worden opgenomen: staat de mast scheef, is roestvorming aanwezig, is de wegwijzer nog heel of zijn er deuken geconstateerd, brandt de eventueel aanwezige verlichting nog?
Alle informatie over de bewegwijzeringsobjecten is verzameld in een rapportage en opgeleverd aan de Nationale Bewegwijzeringsdienst. Op basis van de gegevens konden zij met de gemeente Amsterdam de volgende fase van dit project bepalen: welke objecten dienen te worden geschilderd of wellicht vervangen.